צור קשר

צרו קשר מלאו את הפרטים ונציג מטעמנו יצור איתכם קשר

    כל אחד יכול – שילוב אמיתי של בעלי מוגבלויות בעבודה

    אפשר להגיד כי בשני העשורים האחרונים החברה הישראלית שינתה פניה במה שקשור לשילובם של בעלי מוגבלויות בתחומי החיים השונים בפרט שילוב של בעלי מוגבלויות בשוק העבודה הישראלי. כיום ניתן למצוא חברות וארגונים חברתיים אשר מודעים לחשיבות של תהליכי שילוב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה ובחברה. כאשר יש בעלי מוגבלויות המשולבים בשוק העבודה, ניתן ליצור סביבת עבודה מכובדת ושוויונית. כמובן שבכדי לשלב את אותם אנשים בחברות שונות או בכל מקום עבודה אחר שכן פותח את שעריו לשילוב בעלי מוגבלויות בעבודה, יש צורך לבחור במקום שבו מתגוררים בעלי מוגבלויות עם תמיכה וליווי בכל רבדי חייהם, אשר בד בבד משלבים אותם באמצעות ליווי והכוונה במשרות שונות הרלוונטיות להם בשוק העבודה.

    מה חשוב לדעת על שילוב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה?

    שילוב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה מהווה משימה חברתית ותעסוקתית חשובה ביותר. מדובר על משימה שמעידה על החשיבות של בעלי מוגבלויות לחברה הישראלית בכללותה ועד כמה חשוב להפוך אותם לחלק אינטגרלי מהחיים היומיומיים של החברה. בסופו של דבר, גם אנשים שסובלים ממוגבלות כזאת או אחרת כגון: אנשים על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה, יהיו אנשים מוכשרים, שיש להם יכולות מיוחדות, אשר יכולים לתרום רבות לשוק העבודה שהולך ומתפתח בישראל. כמובן שיש צורך לבצע התאמות במשרות הרלוונטיות ליכולות האישיות של כל אדם בעל מוגבלות וכן לצרכים ההתנהגותיים או הפיזיולוגיים שלו. יחד עם זאת, מעסיקים רבים רוצים ושואפים כיום לייצר סביבת עבודה מותאמת לצרכים של אנשים בעלי מוגבלויות שכן הם מבינים את החשיבות של הדבר ואת היתרונות בעבודה משותפת עם בעלי מוגבלויות.

    כיצד משלבים בעלי מוגבלויות בשוק העבודה?

    בכדי לשלב בצורה הטובה ביותר בעלי מוגבלויות בשוק העבודה, יש צורך להבין קודם כל מהי המוגבלות של כל אדם והיכן ניתן לשלב אותו. ישנם בעלי מוגבלויות שלא יכולים לעסוק בפעולות פיזיות בשל המוגבלות הפיזית שלהם, ישנם כאלה שיש להם מוגבלות קוגניטיבית ולכן יש צורך למצוא להם משרה שתתאים ליכולות הספציפיות שלהם. כך או כך, כיום יש מסגרות מיוחדות שמלוות אנשים בעלי מוגבלויות בהשתלבות בשוק העבודה בצורה יעילה ומוצלחת בין היתר.

    צרו קשר

    מלאו את הפרטים ואחד מנצינגו יצור איתכם קשר




      לקוחות ממליצים

      ציפי בר

      מסגרות טיפול אכותיות, מקצועיות ונותנות מענה לכל סוגי האוכלוסיה.

      ישראל לחיאני

      ממליץ בחום על מי שפועל למען אוכלסיה מיוחדת זו.

      שמעון מלול

      שירות אנושיות ומקצועיות זה בדי אן איי שלהם.

      שאלות ותשובות

      שאלות על קבוצת רמות

      מהי קבוצת רמות?

      קבוצת רמות מאגדת בתוכה מספר חברות הנותנות שירותים לאוכלוסיות מיוחדות בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך. לקבוצה יש ניהול מרכזי אחד והיא פועלת תחת סטנדרט איכות אחד (בתו תקן ISO 9001-2015).

      לאילו אוכלוסיות קבוצות רמות נותנת שירותים?

      קבוצת רמות נותנת שירותים למגוון אוכלוסיות, בהן: אוכלוסיית מנהל מוגבלויות – אוטיזם, מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית) ושיקום, אוכלוסיית דירי רחוב ומכורים, נכי נפש וילד ונוער.

      מהו דיור חוץ ביתי?

      דיור חוץ ביתי הינו אחד השירותים שמספק משרד הרווחה במסגרת מינהל מוגבלויות לאדם המאובחן ומטופל על ידו. המגורים במסגרת דיור חוץ ביתי הינה זכות של כל אדם המאובחן כאדם עם מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית), אוטיזם או שייך לאוכלוסיית השיקום. זהו שירות הכולל מגורים בבית בו יינתן לאדם עם הצרכים מיוחדים טיפול מקיף ומלווה בכל תחומי החיים הליווי הינו 24/7, כל השנה, על ידי צוות המסגרת

      איזה מסגרות קיימות?

      כיום, קיים מגוון רחב של שירותי דיור המתאימים לאנשים שונים, בין השירותים הקיימים:

      • שירותי דיור נתמך תמיכה באנשים עצמאיים למספר שעות בשבוע כל אחד על פי צרכיו.
      • מסגרת דיור קהילתית דירות בהן מתגוררים לרוב 6 דיירים, אך קיימות גם דירות עם מספר קטן יותר של דיירים בדירה.
      • הוסטלים /קבוצות דיור דירות של 7 דיירים ומעלה, מיועדות לאנשים הזקוקים ליותר מענים טיפוליים ואחרים מאלה המסוגלים לגור בדיור קהילתי.
      • מעון מסגרת דיור גדולה שבתוכה קיימות יחידות דיור שונות לקבוצות קטנות של דיירים החיים יחד. לרוב שירותי המרפאה, מטבח, מכבסה וכו' ניתנים במרוכז על ידי המעון. לכלל הדיירים במעון ניתנים שירותים פרא-רפואיים בתוך המסגרת ורמת המוגנות גבוהה יותר עבור כל דייר ודייר.
      כיצד מתקיים תהליך הקליטה?

      במסגרת מתקיימת ועדת קבלה בשיתוף שני הצדדים וניתנת הזדמנות להכיר את המקום והצוות, לעשות תיאום ציפיות ולשאול את כל השאלות העולות. במידה והמועמד לא יכול להגיע המסגרת עורכת עליו תצפית ואוספת מידע במסגרת היום שלו בהסכמת האפוטרופוס. במידה ומתקבלת הסכמה בין הצדדים כי המסגרת היא המתאימה לאותו אדם, מחליטים על תאריך קבלה.

      קידום ושיווק אתרים קידום ושיווק אתרים