עבור אוכלוסיות עם מוגבלויות או אוכלוסיות במצבי סיכון, קיים קושי רב להשתלב בחברה הישראלית כאזרחים שווים. הסביבה בה גדלו, המוגבלות הפיזית והקשיים הנלווים לכך, אינם מאפשרים לאוכלוסיות אלו למצוא בקלות מקום עבודה שיתאים לצרכיהם ויכיל את המורכבויות עימן הם מתמודדים. פעמים רבות, יתקשו אוכלוסיות אלה להשתלב בכוחות עצמן ויהיו זקוקות לתמיכה וסיוע ברמות שונות ממסגרות אחרות. דיור בתוך קהילה הוא דוגמה בולטת הקיימת היום במדינת ישראל, אשר מאפשרת לאוכלוסיות אלו להשתלב באופן הדרגתי, ולהתקדם לעבר יצירת חיים עצמאיים. מעון רמות פועל רבות בתחום זה על מנת להרחיב ולשפר את המסגרות הקיימות, במטרה להעניק שירות תומך ומכיל עבור אותן אוכלוסיות המתקשות להשתלב בחברה באופן עצמאי.
רמות תפקוד וגילאים שונים
על מנת לאפשר למגוון רחב של אוכלוסיות בעלות מוגבלות או בסיכון, להשתלב במסגרות תמיכה כמו דיור בקהילה, קיימות כיום מגוון מסגרות הפרוסות בכל רחבי הארץ. המסגרות השונות מציעות שירותי תמיכה מגוונים אשר מותאמים לגילו של האדם, לרמת מוגבלותו ולצרכיו האישיים. מסגרות אשר נותנות מענה לאוכלוסיית ילדים ונוער לדוגמה, תתמקד בקידום השכלתם, שילובם בחברה טובה וחשיפתם לחוגי העשרה שונים. וזאת בשונה ממסגרות המיועדות לאוכלוסייה מבוגרת יותר, אשר יתמקדו בקידום להשכלה מקצועית או אקדמית, שילוב בשוב העבודה וכו'.
מגורים במסגרת תומכת ומכילה
האוכלוסיות השונות המגיעות למסגרות דיור בתוך הקהילה, לרוב, מגיעות עם קשיים ואירועים שחוו בעבר אשר משפיעים על עתידם. על מנת לאפשר השתלבות הדרגתית ובטוחה לאוכלוסיות אלו, הוקם מערכת תמיכה שלם בכל מסגרת הכולל מדריכים ומדריכות, עובדים סוציאליים, פסיכיאטריים ועוד אנשי מקצוע רבים אשר מסייעים לתושבי המקום ללמוד כיצד לנהל חיים עצמאיים. בתהליך השילוב ישנו דגש על פיתוח כישורי משק בית, התמודדות עם מסגרות ציבוריות שונות וליווי בשוק התעסוקה תוך קשר רציף של הצוות המקצועי עם המעסיקים. מעון רמות הראשון הוקם בטבריה בשנת 1979, ומאז השפעתו על אוכלוסיות עם מוגבלות ואוכלוסיות בסיכון רק הולך ומתעצם. בעזרת אנשי צוות מסורים ומקצועיים, ניתן שירות תמיכה עוטף ומכיל במטרה לאפשר לאותן אוכלוסיות להיכנס באופן הבטוח ביותר לחברה הישראלית ולחיות בה כשווים לכולם.